Защо Boen ?

Защо да изберете паркет от Boen.

Широка гама продукти опазващи околната среда и огромен опит в производството на естествен паркет.

BOEN Bruk AS започва производството на масивен паркет през 1953 г. Прибавяйки към тях и многослойни готови за полагане паркети през 1966 г. Опитът , който компанията натрупва през годините се прилага днес при производството на трислойни паркети с дебелина от 10 до 23 мм.

Специалистите по дървото и инженерите на Boen притежават огромно познание за ефекта на климата върху дървото. Този важен фактор играе определяща роля при избора на технологията за производство. Boen  разработва собствена технология и специални машини използвани в производственият процес. Стандартите на Boen  са значително по високи от средните за бранша.

Здравина и прецизност на продукта

Дървото постоянно се разширява и свива под влияние на промяна във влажността . Правени са много опити да се предотврати движението на паркета, но нито един не е напълно успешен. Колкото по широки и дълги са дъските, толкова по големи са вариациите.

Сравнителните тестове показват, че трислойните паркети на Boen имат много малко раздуване или свиване . Това е следствие на комбинирането на тесни ленти, правилно композиране на слоевете, много добър процес на залепване и постоянен проследяващ контрол на Boen.

Обработка на повърхностите

Boen предлага разнообразие от дървесни видове в няколко класа, модели  и дебелини, както и готови лакирани и олирани повърхности.  Дебелини от 10 до 23 мм , с дебелина на горният слой от 2,5 до 6 мм.

Лакирани паркети – Протект ултра

Готовите за полагане лакирани трислойни паркети са покрити с 6 пласта :

1 слой от специален импрегниращ лак

1 слой от лак съдържащ пълнител за порите

2 слоя от здрав основен лак

Резултатът е равна, гладка и лесна за поддръжка повърхност на паркета. Лакът трябва да притежава определени качества за да позволи добро поведение на паркета:

Добро закрепване към дървото

Да притежава определна гъвкавост за да улесни движението на дървото

Да отблъсква водата

Да има атрактивен външен вид

Освен това, лакът трябва да е устойчив на слънчева светлина и да спира UV лъчите, които влияят върху цвета на паркета. Не трябва да съдържа опасни газове или запалителни вещества. Производителят трябва да спази множество хигиенни, екологични, механични и химични изисквания . Протект ултра на Boen, удовлетворява всички тях.

Еколайн, олирани паркети

Олираните паркети са обработени с два слоя от масло, което е положено и втрито в дървото. Излишното масло се отстранява и накрая се изсушава и темперира с помоща на 6 UV лампи. Маслото не съдържа опасни газове и отговаря на всички изисквания на Европейските стандарти за омаслени повърхности.  Еколайн е революционен продукт, тъй като не изисква последваща обработка след поставянето на паркета.

Уникалната сглобка Boen X-press Clic

Вижте кратка видео презентация на Boen

 
Wordpress web design & SEO
Позвънете ни.
Посетете ни.