Изборът

Пет стъпки за да откриете своят мечтан паркет

 

Помислете за вашият интериорен стил.

Дали предпочитате по-модерен или по-класически тип­?

 

1. Какъв интериорен стил предпочитате?

Подът поддържа вашият интериорен стил. Ако предпочитате модерен интериор, може да се осмелите да използвате по-специални цветове на паркета. Ако сте настроени по-класически, тогава се насочете към по-естествените цветове и класическият дизаѝн. Във вашата извънградска къща рустикалният паркет ще подчертае заобикалящата ви среда.

Помислете за цветовете във вашият интериор.

Топлият цвят на паркета ще Ви позволи да използвате по-студени тонове за стените. Например: бяло или зелено. По-тъмният паркет се съчетава перфектно с модерни мебели, но пък изисква по-голямо помещение.

2. Къде искате да поставите вашият паркет? Стаята голяма ли е или малка?

В по-големи стаи,може да използвате по-широки и по-дълги дъски с тъмен цвят. От друга страна паркет с такива големи размери, но в светли тонове отваря пространството и създава усещането за по-голямо помещение.

Помислете за това колко ще бъде използван паркета и какъв ще бъде трафика върху него! Площи с по-голям трафик може да изисква лакиран паркет с покритие срещу надраскване.

Олираните паркети, създават по-натурално усещане,но се нуждаят от периодична поддръжка.

Дървото е чувствително към вода и за това не ви съветваме да монтирате паркет във влажни помещения.

3. Обновявате ли съществуваща настилка или създавате изцяло нова?

Височината на стаята трябва да се вземе в предвид,когато полагате паркет върху друга съществуваща настилка.

Непременно проверете дали основата е равна преди да монтирате паркета, за да се избегне скърцане.

4. Планирате ли монтаж на паркет върху подово отопление?

Има различни видове подово отопление,но наѝ-важното за всички е, че топлинният ефект не трябва да надхвърля 60 W/m2, а температурата на повърхността не трябва да превишава 27 С.

Отоплителната система трябва да бъде контролирана с термостат и да е инсталирана така, че да затопля равномерно цялата повърхност.

В случи на водно подово отопление, препоръчваме паркетът да бъде монтиран напречно на тръбите. Дървесни видове като Клен, Бук и Ятоба не трябва да се използват върху подово отопление, тъѝ като са по-чувствителни към напрежението създавано от този тип отопление.

Не препоръчваме монтирането на масивен паркет върху подово отопление, тъѝ като движението на масивното дърво е значително по-голямо от това на трислойните паркети. Ако все пак държите да монтирате масивен паркет върху подово отопление, трябва да очаквате отварянето на малки фуги по време на отоплителният сезон.

5. Сами ли ще монтирате вашият паркет или ще оставите това на професионалистите?

Паркетът с клик система е лесен за монтаж и демонтаж (ако е необходим), и все пак ви препоръчваме да използвате наш професионален екип.

Професионален монтаж  е задължителен за паркетите със сглобка нут-перо, както и за масивните паркети.

Забавлявайте се  и се наслаждавайте на вашият нов паркет.

Започнете изборът си от ТУК.

 
Wordpress web design & SEO
Позвънете ни.
Посетете ни.